Pop-up

27 en 28 september

Donderdag 27 en vrijdag 28 september zijn wij weer pop-up restaurant! Deze keer wordt er Eritrees gekookt, vergelijkbaar met de Ethiopische keuken. Twee jonge dames, Tsega en Luwama komen voor ons koken.Zij zullen een aantal typisch Eritrese gerechten serveren, onder andere:


Sewa (Eritrees bier)
Injera (Eritrese pannenkoek, zelf vullen met vlees en groente)
Tshebi (ei en kip)
Zigni (rundvlees)
Rijst


Injera is een poreuze pannekoek die wordt gebakken van teff, een lokale graansoort. Hier zie je hoe het op het platteland in Buurland Ethiopië gebeurd. Van buitenaf cirkelvormig naar binnen het mengsel in pan. Beide zijden bakken en dan een deksel er op (zie foto hieronder)
Op de Injera worden gerechten zoals hummus gelegd. Het is de bedoeling een stuk Injera af te scheuren en daarmee de groenten te 'grijpen'.
In Eritrea is koffie een delicatesse, dit wordt op een heel bijzondere manier klaar gemaakt. Hoe dat in zijn werk gaat, zul je op deze avond "beleven"! Dit belooft een bijzondere avond te worden.....


Hier zie je een onderdeel van de koffieceremonie: in een pan worden de koffiebonen geroosterd.

De kosten zijn 25 Euro per persoon.
De prijs is exclusief drank. De avonden beginnen vanaf 18.30 uur.

Reserveren: Op tel nr. 0412 623008 (zie openingstijden) of via ons e-mailadres hofhoutstraat@gmail.com. Reserveer op tijd, want vol is vol.


Iedere laatste donderdag en vrijdag van de maand is 't Hof in de Houtstraat een pop-up restaurant.
Houdt Facebook, én onze website in de gaten voor verdere mededelingen.